Daniel Bichiș - primul Master Trainer NLP din Europa de Est
March 12, 2011

Primul est-european Master Trainer NLP licenţiat

Recunoaşterea a aproape 15 ani de muncă

Pe piaţa europeană a formărilor NLP există două tipuri de traineri:

  • cei licenţiaţi de către co-creatorul NLP, Richard Bandler, şi Society of NLP,
  • ceilalţi, care şi-au obţinut dreptul de a preda de la diferite organizaţii, cel mai adesea naţionale, create pentru a „simplifica” accesul la acest titlu.

Aceştia din urmă pot fi uşor identificaţi, deoarece (pentru a impresiona publicul) ei se prezintă direct ca „Master Trainer NLP”, chiar dacă de-abia şi-au terminat formarea.

De aceea, faptul că Daniel Bichiş, ce s-a prezentat până acum ca „Trainer NLP”, începe, la rândul său să folosească titulatura de „Master Trainer NLP” poate trece neobservată de către publicul din România.

Dar, de fapt, la originea sa stă recunoaşterea de cel mai înalt şi autorizat for a contribuţiilor semnificative pe care le-a adus la popularizarea şi dezvoltarea NLP în cei aproape 15 ani de activitate în acest domeniu.

 

La finalul celor trei săptămâni de training pe care Daniel Bichiş le-a petrecut alături de Richard Bandler în Orlando, SUA, co-creatorul NLP a făcut un scurt anunţ:
Din când în când, meritele şi eforturile depuse de unul dintre trainerii noştri ne determină să-i acordăm certificatul de Master Trainer. Acesta este deosebit de greu de obţinut, deoarece trebuie să fim de acord trei persoane, care operăm cu criterii foarte diferite şi rareori ne punem de acord: John şi Kathleen La Vale şi cu mine. Dar calitatea oamenilor formaţi de Daniel Bichiş, interesul constant pentru actualizarea cunoştinţelor şi abilitaţilor sale, precum şi originalitatea cursurilor pe care le-a conceput, ne-au convins că merită pe deplin să primească această recunoaştere a competenţelor sale.”
Astfel că, în ovaţiile a peste 170 de persoane, Daniel Bichiş are onoarea să fie primul est-european care primeşte certificarea de Master Trainer din partea lui Richard Bandler şi a Society of NLP – titlu care îl onorează şi îl obligă în egală măsură.