Competent Consulting - prima școală de Life Coaching NLP din România
May 10, 2012

O şcoală de Life Coaching NLP

Devino coach profesionist alături de cei mai buni

Profesionalizarea activităţii de coaching este o cerinţă absolută pentru a putea asigura calitatea acestei activităţi în plină ascensiune.

De aceea, Competent Consulting oferă cea mai completă şi complexă formare de Life Coach NLP, ce beneficiază de acreditare din partea

 • Asociaţiei Române de Coaching (ARC),
 • International Association of Coaching Institutes (ICI) şi
 • Society of NLP – Richard Bandler.

Un total de 66 de zile de formare directă, echilibrat distribuite între

 • dezvoltarea de abilităţi,
 • transferul de cunoştinţe şi
 • optimizarea personală,

asigură atât clienţilor, cât şi coachilor formaţi o excelentă bază pentru a aborda cu succes orice provocare, oportunitate sau proiect de dezvoltare apărute în viaţa clienţilor.

<!–more Citește continuarea!–>

Chiar dacă iniţial coachingul a apărut ca o tehnică de creştere şi susţinere a performanţelor, destul de rapid s-a constatat că îşi poate extinde domeniul şi spre alte aplicaţii vizând optimizarea vieţii personale şi profesionale.
În felul acesta alături de coachingul sportiv şi cel organizaţional, s-a dezvoltat rapid Life Coachingul bazat pe diferite modele ale psihologiei (cognitiv-comportamental, pozitiv, transpersonal, ontologic, integral etc.).

Spre deosebire de obiectivele simple şi cu efecte direct măsurabile utilizate în Business coaching sau în domeniul sportiv, în Life Coaching se lucrează cu obiective complexe, ce implică adesea mai multe domenii şi niveluri ale vieţii persoanei.

Mai mult, se operează cu obiective emergente, ce se dezvăluie treptat pe măsură ce sunt depăşite limitările în privinţa aspiraţiilor, accesului la talentele şi abilităţile înnăscute şi fiecare performanţă pregăteşte terenul pentru o nouă performanţă.
Iar evaluarea succesului se face pe baza naturii şi amplorii schimbărilor realizate, atunci când se ajunge la o nouă organizare şi calitate a vieţii clientului.

Ce oferă doar NLP unui client de Life Coaching?

Life Coachingul NLP este o metodă eficientă de maximizare a exprimării potenţialului propriu şi de redefinire a identităţii persoanei. Capacitatea:
 • de a lucra cu elemente conştiente şi inconştiente,
 • de a aduna resurse din trecut, prezent şi viitor,
 • de a elimina rapid tensiunile interioare şi
 • de a optimiza comunicarea clientului cu ceilalţi
este deţinută doar de coachii NLP formaţi atent prin cele mai noi şi avansate tehnici din acest domeniu.
Iată câteva niveluri la care aceştia pot facilita clienţilor schimbări majore de atitudine şi comportament:
 1. identificarea, accesarea şi exprimarea resurselor, talentelor şi potenţialului propriu, dincolo de condiţionările şi limitările primite de la cei din jur în copilărie şi adolescenţă,
 2. clarificarea misiunii personale şi a sensului propriei vieţi,
 3. eliberarea de nevoia de confirmare sau permisiune din partea celorlalţi pentru a realiza ceea ce îşi doresc,
 4. activarea intuiţiei şi a simţurilor, pentru a putea opera cu mai multe informaţii la luarea deciziilor,
 5. echilibrarea dintre rolul emoţiilor şi al raţiunii în luarea deciziilor importante,
 6. optimizarea strategiilor de decizie şi de punere în practică a acestora,
 7. clarificarea şi optimizarea propriului set de valori, pentru a putea stabili şi comunica asertiv ce anume consideră important şi/sau urgent la un moment dat,
 8. atragerea în propria viaţă a situaţiilor şi persoanelor utile pentru realizarea propriilor obiective (în conformitate cu zicala „norocul şi-l face omul – prin Life Coaching NLP!”)

Ce oferă doar Competent Consulting coachilor?

Cursul susţinut de Daniel Bichiş, singurul român licenţiat de Richard Bandler ca Master Trainer NLP şi certificat de ICI ca Master Coach Trainer, oferă celor interesaţi să devină Life Coachi competenţi:
 • conformarea la cerinţele ICF de a separa etapele de formare specifică de coaching de cele vizând dezvoltarea abilităţilor specifice NLP,
 • o perioadă de formare suficientă pentru a putea deprinde, exersa şi perfecţiona toate abilităţile şi cunoştinţele necesare (66 de zile de formare directă, extinse pe circa 2,5 ani),
 • accesul la tehnicile şi conceptele NLP de generaţia a patra, ce extind capacitatea de acţiune, profunzimea schimbărilor şi nivelurile la care se produc efectele intervenţiilor de coaching,
 • echilibrul între practică, teorie şi dezvoltare personală, ca elemente esenţiale pentru succesul profesional ulterior,
 • integrarea de concepte şi tehnici derivate din alte abordări (psihosinteză, psihologia analitică, pozitivă şi cea sistemică, lucrul la nivel corporal şi folosind transa etc.),
 • recunoaşterea formării la nivel naţional şi internaţional, prin cele 2 certificări asigurate celor ce devin Professional Coach NLP.

Este Competent Consulting o şcoală de Life Coaching?

Datorită contribuţiei esenţiale pe care de aproape un deceniu echipa Competent Consulting a adus-o la dezvoltarea şi afirmarea NLP în România, este firesc ca pentru mulţi acest nume să fie asociat cu ideea de excelenţă şi pasiune în promovarea NLP.
Un lucru mai puţin cunoscut este faptul că Daniel şi Mariana Bichiş au fost nu doar primii practicanţi români ai coachingului NLP, ci se numără printre primii Life Coachi activi în Bucureşti. Peste 500 de persoane şi familii au beneficiat începând cu anul 2001 de efectele Life Coachingului NLP şi confirmă capacitatea acestuia de a facilita schimbări majore în vieţile lor.
Pe baza experienţei de Trainer NLP acumulată începând cu anul 2004, Daniel a realizat optimizarea cursurilor de formare în NLP şi coaching, astfel încât fiecare să asigure atingerea unor obiective specifice:
 • Practitioner NLP – foloseşte tehnicile de bază din NLP pentru a realiza optimizarea personală şi a relaţiilor cu cei din jur,
 • Associate Coach NLP – este un curs specific de coaching, ce transmite şi dezvoltă atitudinea, etica şi tehnicile specifice lucrului cu clienţii,
 • Master NLP – prezintă tehnicile avansate, menite să faciliteze conectarea la propriul potenţial, optimizarea proceselor fundamentale de raportare la realitate şi a celor de automotivare,
 • Professional Coach NLP – continuare a formării specifice de coaching, pentru găsirea şi aprofundarea unor nişe de piaţă pe care absolvenţii să-şi poată desfăşura eficient activitatea, imediat după obţinerea certificării.
Prin această structură se asigură calitatea optimă a formărilor, atât de NLP, cât şi de coaching. Mai mult, se respectă cerinţele unor organisme internaţionale, precum ICF (International Coaching Federation) de a separa cele două tipuri de formare şi a clarifica relaţia dintre tehnicile NLP şi practicarea coachingului la nivel profesionist.
De aceea, se poate afirma cu tărie că în cadrul Competent Consulting s-a dezvoltat o şcoală de formare în coaching, ce are propria personalitate şi putere de atracţie pentru cei interesaţi de această activitate:
 • clienţii pot avea certitudinea că folosind serviciile absolvenţilor noştri pot aborda eficient orice provocare, criză, oportunitate, nevoie sau proiect de dezvoltare din propria viaţă,
 • cursanţii au convingerea că îşi investesc timpul, banii şi aspiraţiile într-un demers profund, serios, recunoscut pe plan intern şi internaţional, ce le asigură nu doar un certificat, ci siguranţa că pot profesa cu succes imediat după obţinerea certificării.
Iar rezultatele excelente obţinute până acum pot fi depăşite prin participarea dvs.

Când începeţi să beneficiaţi de efectele transformatoare ale Life Coachingului NLP?

Leave your comment

Please enter your name.
Please enter your message.