NLP - calea directă spre succes și fericire
March 6, 2012

NLP deschide calea spre succes şi împlinire

Noua tehnologie NLP-4G

Trăim într-o lume în care mici diferenţe ale capacităţii de detectare şi valorificare a oportunităţilor conduc la diferenţe majore în privinţa calităţii vieţii, satisfacerii dorinţelor şi a modului în care sunt obţinute rezultate.

Cei ce operează cu informaţii mai multe, sau diferite de cele folosite de ceilalţi, cei ce iau decizii rapide şi le aplică eficient, sunt cei pentru care crizele sunt oportunităţi, iar viaţa le este plină de satisfacţii.

Şi indiferent dacă este folosit doar pentru optimizarea propriei vieţi sau reprezintă o cale spre profesia de coach ori cea de moderator-facilitator, cursul de formare ca Practitioner NLP-4G organizat de Competent Consulting s-a dovedit un catalizator al redefinirii relaţiei cu sine şi cu propria viaţă, investiţia care maximizează şansele de succes şi împlinire.

Provocarea epocii actuale

Când a fost conceput sistemul şcolar actual, era în plină desfăşurare revoluţia tehnico-ştiinţifica, iar cei care şi-au dezvoltat rapid competentele meşteşugăreşti sau inginereşti au reuşit să-şi transforme viaţa, făcând saltul de la „coada vacii” la strung, linia de montaj sau planşeta de proiectare.
Cu numai 40 de ani în urmă, dezvoltarea explozivă a sistemelor de calcul şi a telecomunicaţiilor le-a permis celor ce s-au orientat rapid să facă un nou salt, de la „coada ciocanului” la mouse şi tablete WiFi.
La fel cum revoluţia tehnico-ştiinţifică ne-a schimbat relaţia cu natura şi a sporit enorm calitatea vieţii şi durata medie de viaţă, noua revoluţie comunicaţională a transformat relaţiile interumane, făcându-ne să trăim într-un „sat global”, în care informaţiile se transmit aproape instantaneu şi sunt accesibile oricui este conectat la telefonie sau Internet.

Această revoluţie tehnologică a schimbat natura activităţii umane, mutând accentul de pe munca fizică sau de concepţie, pe comunicare, pe colectarea, prelucrarea şi valorificarea informaţiilor.

O imagine, un slogan, un concept au ajuns să valoreze mai mult decât un automobil sau un camion de lăzi de şampanie, iar revoltele se organizează acum pe reţelele de socializare, nu în locurile de întâlnire tradiţionale.
Mai mult, am ajuns să trăim într-o societate psihologizată, în care majoritatea oamenilor au capacitatea să identifice şi să înţeleagă influenţa gândirii, a convingerilor sau valorilor lor asupra vieţii pe care o duc.

Numai că psihologia s-a concentrat mai degrabă pe descrierea relaţiei dintre gânduri, emoţii şi comportament, decât să găsească modalităţi eficiente de schimbare şi influenţare a acesteia.

De aceea, este nevoie de abordări practice şi utilitariste, că cele din NLP şi coaching, care să permită valorificarea informaţiilor obţinute de cercetările din psihologie, sociologie, neurologie, pentru a reuşi repetarea a ceea ce ingineria a făcut pentru fizică şi chimie.

Soluţiile generaţiei a 4-a de NLP

În cei peste 35 de ani de existenţă, NLP a trecut prin mai multe etape de dezvoltare, ce i-au sporit exponenţial capacitatea de a facilita schimbările din viaţă şi trăirile celor ce recurg la tehnicile sale. Dacă prima generaţie de tehnici vizau optimizarea comportamentelor şi asigurarea atingerii obiectivelor concrete bine formulate, a doua generaţie a vizat eliberarea potenţialului existent în fiecare om din chingile convingerilor limitatoare, precum şi îmbunătăţirea comunicării şi cooperării cu ceilalţi.
Marea majoritate a cursurilor obişnuite de Practitioner NLP şi a cărţilor traduse în limba română se bazează pe tehnicile şi conceptele provenind din aceste prime etape de dezvoltare.
În anii ‘90, în paralel cu apariţia coachingului, cea de-a treia generaţie de NLP a identificat şi utilizat cu succes modalităţi de optimizare a relaţiei cu sine, de construire şi dezvoltare a încrederii în sine, de definire a sensului propriei existenţe şi împlinire a lui.
În felul acesta, creatorii NLP împlineau dezideratul psihologiei umaniste, de a pune la dispoziţia tuturor instrumente eficiente de definire, construire şi trăire a unei vieţi conforme cu propriile valori.
Acestea sunt prezentate în cadrul cursurilor de Master Practitioner NLP şi în formările de Coach NLP. Folosesc mult transă şi tehnici similare hipnozei ericksoniene pentru a trece dincolo de filtrele raţionale şi a facilita schimbări inclusiv la nivelul imaginii de sine.
În prezent, alături de Richard Bandler şi câţiva dintre cei mai importanţi dezvoltatori ai NLP, Daniel Bichiş participă la definirea conceptelor şi tehnicilor din a patra generaţie, care vizează optimizarea relaţiei cu realitatea şi dezvoltarea capacităţii de influenţare directă a acesteia.
Pe baza experienţei acumulate până acum, au fost descoperite modalităţi mult mai simple şi semnificativ mai eficiente de schimbare a relaţiei cu realitatea şi cu propriul potenţial, ce stau la baza formarilor de Practitioner, Master Practitioner şi Coach NLP 4G oferite în România exclusiv de Competent Consulting.
Noile tehnici şi concepte nu sunt transmise decât în cadrul cursurilor ţinute de puţinii Master Trainerii NLP licenţiaţi de către Richard Bandler, co-creatorul NLP, astfel încât sunt complet necunoscute şi inaccesibile trainerilor ce se bazează doar pe informaţiile vechi, tipărite sau difuzate pe Internet.

Tehnicile operează la un nivel foarte profund, activând funcţii şi capacităţi ale creierului uman ce de-abia încep să fie cunoscute. Ele aduc bucurie în locul suferinţei, libertate în locul constrângerilor şi simplitate în locul complicaţiilor.

Iar puterea lor de schimbare a tuturor domeniilor vieţii unei persoane este confirmată de experienţele generaţiilor de Practitioner NLP 4G ce au absolvit cursurile organizate de Competent Consulting.

O alegere simplă

Dacă la acelaşi preţ v-ar fi oferite haine second-hand, uşor ponosite, chiar dacă sunt încă în stare destul de bună, dar şi haine croite după ultima modă, cu accesorii moderne şi din materiale de cea mai bună calitate, ce aţi alege?
Dacă vă doriţi un telefon nou şi aveţi de ales între unul no-name, cu touch-screen, dar fără funcţiile de smart-phone, şi unul de marcă, complet echipat şi cu acces la Internet, ce se încadrează în buget, care este preferinţa dvs.?
Dacă ar fi să cumpăraţi o maşină căreia i s-a făcut doar un face-lift, adaugandu-i-se câteva LED-uri şi un schimbător de viteze cu maneta mai mare, sau una dotată cu cele mai noi tehnologii de economisire a carburantului, de creştere a puterii, de sporire a confortului şi siguranţei, ce vine cu o ofertă de finanţare care o aduce la acelaşi nivel de costuri că cealaltă, ce decideţi?

Dacă v-aţi convins că vreţi să:
  • vă maximizaţi şansele de succes, împlinire şi fericire în viaţă,
  • vă optimizaţi investiţia de timp şi bani pe care o implică participarea la o formare profesionistă de Practitioner NLP 4G,
  • profitaţi de tot ce este mai nou şi mai bun, la un raport beneficii/costuri absolut favorabil, accesând aici formularul de înscriere, pentru a vă rezerva unul din cele câteva locuri încă disponibile la singurul curs din România care:
    • are cvadrupla certificare internaţională (SNLP, IANLP şi IN/ICI) şi naţională (APRO-NLP),
    • este prezentat de Daniel Bichiş, singurul Master Trainer NLP român licenţiat de Richard Bandler şi care face parte din echipa de asistenţi ai acestuia,
    • se bazează tehnicile şi conceptele de NLP 4G dezvoltate sub directa îndrumare a co-creatorului NLP, diferenţa care face diferenţa în privinţa eficienţei, uşurinţei şi profunzimii schimbărilor facilitate,
înseamnă că deja aţi ales să participaţi la cea de-a 11-a ediţie a cursului de formare Practitioner NLP-4G.

Detalii suplimentare şi înscrieri pe situl www.practitioner-nlp.ro.

Primul modul vă începe pe data de 6 aprilie 2012, la U Business Center din Bucureşti, Sos. Iancu de Hunedoara nr. 8-10 (lângă Piaţa Victoriei). Cursul are 7 module lunare, de câte 3 zile, toate organizate la aceeaşi locaţie.
Folosind alte informaţii decât ceilalţi, luând decizii rapide şi punându-le eficient în aplicare, veţi descoperi că NLP 4G este diferenţa ce poate face diferenţa în viaţa dvs. de acum înainte!