Neuromarketing
October 31, 2007

Neuromarketingul inflamează mintea şi inima publicului

Un nou mod de a face publicitate

Daniel Bichiş de la Competent Consulting lansează o provocare celor care consideră că ştiu totul despre marketing şi advertising: veniţi joi, 1 noiembrie 2007, la World Trade Center, la conferinţa „The Big Picture”, pentru a găsi explicaţia pentru eşecurile şi succesele parţiale pe care le-aţi avut până acum.
În cadrul unui workshop interactiv, veţi afla cele cinci reguli de bază de structurare a mesajelor vizuale astfel încât să aibă maximul de efect asupra consumatorilor.
Şi veţi putea spune pe bună dreptate: more brain, more gain!
Când semnaţi contractul de publicitate aveţi inima uşoară, sau aveţi certitudinea că iarăşi aruncaţi banii doar pentru a vă creea o efemeră „imagine pe piaţă”?
Faptul că doar 4% dintre campanii au succes şi chiar aduc profituri vă dă un sentiment de superioritate, sau vă face să vă temeţi pentru postul dumneavoastră?
V-aţi dori să aveţi informaţii mai sigure pe care să vă bazaţi deciziile, pe lângă încrederea în faima şi competenţa agenţiei pe care aţi contactat-o?
Desigur, ştiţi deja că indiferent de canalul prin care este transmis, mesajul publicitar are de învins o serie întreagă de bariere şi filtre neurologice, până să ajungă la conştiinţa potenţialilor consumatori.
În plus, nici simpla conştientizare şi nici chiar memorarea sa nu asigură trecerea la acţiunea dorită de cel care a lansat mesajul.

Puteţi face un inventar: câte melodii auzite în spoturile publicitare fredonaţi de-a lungul unei zile?
Şi de câte ori vi se întâmplă să faceţi comparaţia unei situaţii concrete cu cea descrisă în reclama „aia cu…”?
Iar dintre aceste scripturi memorate, la câte mai ţineţi minte marca promovată?
Şi pe câte chiar le utilizaţi?

Cu aceleaşi probleme se confruntă departamentele de marketing din întreaga lume, iar cea mai eficientă soluţie apărută în ultimii 10 ani a venit dintr-o direcţie neaşteptată: neuromarketingul.
Progresele majore realizate în descifrarea mecanismelor de funcţionare a creierului au permis nu doar identificarea rapidă a bolilor, ci şi înţelegerea unor aspecte fundamentale ale comportamentului consumatorilor.
Pe lângă tehnicile extrem de scumpe de imagistică medicală, au fost puse la punct tehnici la fel de eficiente, dar mult mai ieftine, bazate pe măsurarea undelor cerebrale sau a direcţionării atenţiei.
Acestea permit depăşirea multora dintre limitele pe care le au focus-grupurile uzuale şi obţinerea de informaţii extrem de fiabile referitoare la disponibilitatea de cumpărare a celor testaţi.

Rezultate convingătoare

Pe baza lor, Porsche a obţinut rate de răspuns cu peste 360% mai mari la mesajele transmise prin direct mailing, iar Buick şi-a sporit rata de conversie a prospecţilor în clienţi de la 9% la 40%.

Cei de la Proctor&Gamble au transformat lansarea de noi produse dintr-un joc de pocker într-o serie de succese sigure, la fel şi cei de la Daimler-Crysler şi BMW.

Dar despre ce este vorba?
De cunoaşterea şi exploatarea unor particularităţi ale modului în care oamenii interacţionează cu mesajele publicitare, pentru a le ignora sau a le transforma în opţiuni comportamentale.

Compoziţia imaginilor, plasarea textului, sugerarea unei acţiuni – toate acestea s-au dovedit a fi elementele unei ştiinţe care ajută creativii în valorificarea optimă a ideilor lor.

Neuromarketingul a pus în lumină un fapt de maximă importanţă: consumatorul ia decizii la nivel mental, emoţional şi instinctual. De aceea, pentru a avea succes, orice acţiune de promovare trebuie să se adreseze tuturor celor trei planuri ale mentalului uman.

Cum pot afla mai multe?

Despre toate acestea puteţi afla pe 1 noiembrie 2007 la ora 15, la workshopul interactiv despre neuromarketing animat de Daniel Bichiş din cadrul conferinţei „The Big Picture”.
Participanţii vor afla cele cinci reguli de bază de structurare a mesajelor vizuale şi vor avea ocazia să-şi optimizeze atât materialele tipărite, cât şi cele transmise prin Internet.

Ca de obicei, Daniel va pune accentul pe aspectele practice şi pe aplicabilitatea imediată a celor prezentate, iar atmosfera va fi extrem de destinsă şi plină de surprize.

În felul acesta, puteţi profita de experienţa şi informaţiile ce vor fi prezentate pentru prima oară publicului românesc, pentru a vă asigura un avantaj competitiv.
Majoritatea locurilor sunt deja rezervate, deoarece mulţi au înţeles că pot câştiga mai mult dacă se conectează la mintea şi inima clienţilor lor.
Iar deviza Competent Consulting: Succesul dumneavoastră este profesia noastră, reprezintă garanţia că timpul pe care l-aţi investit în participarea la acest workshop vă aduce rapid beneficiile scontate.

Puteţi accesa prezentarea în format PDF făcând click aici.

 

Denumirea Neuromarketing® este marcă înregistrată a Competent Consulting.